Web Analytics Made Easy - Statcounter

۳۰ کیلومتر که از گرگان به سمت شرق حرکت کنید تابلوی روستای «قلی آباد» در سمت چپ خودنمایی میکند، روستای کوچک با حدود هزار و ۶۰۰ نفر جمعیت که اگر همه چیز به روال عادی پیش می‌رفت، این روستا مثل حدود هزار آبادی دیگر گلستان، فقط سکونتگاهی کوچک در نقشه این استان بود اما اراده و پشتکار یک خانم ۶۲ ساله، قلی‌آباد را به روستایی برتر در تولید و اشتغال تبدیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 خانم کمال غریبی با گذشته‌ای پرفراز و نشیب، زیرزمین خانه‌اش را به قدری توسعه داد که چرخ خیاطی ۱۷۰ خانم در روستاهای دور و نزدیک برای دوختن لباس‌های او می‌چرخد و تولیدات این خانه‌ها بازار لباس زنانه استان و دیگر مناطق کشور را به تسخیر خود درآورده است.

در یک روز گرم تابستانی و در شرایطی که کارگران در حال فعالیت ساختمانی برای توسعه فضای کارگاهی خانم کمال غریبی بودند با او همکلام شدیم .

 خانم کمال غریبی! همکاری ۱۷۰ خیاط با شما صحت دارد؟ این رقم در نگاه اول خیلی بزرگ و غیرمعمولی است؟

بله کاملا درست است. در حال حاضر ۱۷۰ خانم خیاط برای تولید انواع لباس با من همکاری می کنند اما اگر کمی وقت آزادتری برای برش الگوها داشته باشم این تعداد می‌توانست بیشتر هم باشد. هر روز الگوی لباس‌هایی که باید دوخته شود را در زیرزمین خانه‌ها طراحی و به تعداد مورد نیاز برش می دهم. این کار از ساعت پنج صبح آغاز شده و تا حدود هشت و شاید کمی بیشتر طول بکشد. پس از آن، الگوها را برای دوخت به خانه خیاطان می‌رسانم. توزیع این الگوها هم براساس کیفیت کار و وقت آزاد این خانم‌ها متفاوت است. ممکن است خیاطی بگوید که امروز مهمان دارم و یا به هر دلیلی امکان دوخت ندارم یا برعکس بگوید که امروز وقت بیشتری برای دوخت لباس دارم که من به فراخور این وضعیت، الگوها را به آنان تحویل می‌دهم. به طور معمول هم چندساعت پس از تحویل الگو، برای سرکشی و نظارت بر دوخت، از آنان سرکشی می‌کنم و غروب هم برای تحویل لباس به خانه آنان می‌روم و همه این کارها را به تنهایی انجام می‌دهم.

ایده فعالیت در بخش دوخت لباس چگونه به ذهنتان رسید؟

تا جایی که یادم می آید از بچگی به این کار علاقه زیادی داشتم. از زمانی که خودم را شناختم با نخ و سوزن در حال دوختن و وصله زدن بودم. پول توجیبی‌هایم را جمع می‌کردم و با آن پارچه می‌خریدم تا با آن برای عروسک‌های خیالی‌ام لباس بدوزم. بچه های فامیل هم که پی به این علاقه برده بودند، عروسک های خود را با مقداری پارچه به من تحویل می دادند تا برای آنها لباس درست کنم. این علاقه از آن زمان در من بود اما کوششی  برای استفاده از این علاقمندی نکرده بودم. پس از گذشت چند دهه، ۱۱ سال قبل ناگهان جرقه تولید لباس خانگی در من زده شد. ایده مشخصی برای این کار نداشتم فقط دلم می خواست لباس بدوزم. پول زیادی نداشتم و با همان مقدار کم، یک چرخ خیاطی خریدم و اولین لباس را با ایده‌ای که در ذهن داشتم دوختم. برنامه‌ام این بود که این لباس را به چند نفر نشان می دهم اگر خریدند که کار تولید را ادامه می‌دهم اما اگر کسی نخرید خودم می‌پوشم و در نهایت هم کار را به رفع نیاز خانواده محدود می کنم که خوشبختانه در زمانی کوتاه آن لباس را فروختم و چون از کیفیتش تعریف زیادی شده بود، لباس‌های بیشتری دوختم و به زبان ساده «کارم گرفت».

ایده استفاده از خیاط‌های دیگر چگونه در ذهن شما شکل گرفت؟

پس از آن که سفارش های بیشتری به من رسید، دیدم به تنهایی نمی‌توانم همه آنها را تولید کنم. به سراغ خانم‌های روستای خودمان رفتم اما کسی استقبال نکرد و به ناچار راهی روستاهای اطراف شدم و در نهایت چند خانم از پیشنهادم استقبال کردند و همکاری با آنها شروع شد. ابتدا این کارها روزانه به تعداد چند جین بود اما آرام آرام که فروش لباس‌ها و به تبع آن درآمد خیاطان بیشتر شد، تقاضا برای همکاری با من رو به گسترش یافت و خانم‌های روستای «قلی آباد» هم در دوخت و دوز لباس در کنار خانم‌های روستاهای «قرق»، «نوده»، «میان آباد»، «تقی آباد»، «حسین آباد» و شهرهای «فاضل آباد» و گرگان با من همکاری کردند که این شیوه مشارکت در تولید کماکان ادامه دارد.

چرا برای تولید لباس به سراغ ایده راه‌اندازی کارگاه نرفتید و فعالیت خود را به خانه‌ها بردید؟

وقتی کار تولید بالا گرفت، خواستم با راه اندازی کارگاه در پارکینگ خانه، فعالیتم را توسعه دهم اما فکر کردم که اگر بخواهم این کار را انجام دهم، مجبورم خانم ها را از شرایط زندگی دور کنم . قلی آباد و دیگر روستاهای اطراف که خانم های آن با من همکاری می کنند، همچنان بافت روستایی را حفظ کرده و نقش خانم در تولید و همراهی با مردان در امورات خانه پررنگ تر از شهرها است. برای آن که آسیبی به این بافت اجتماعی نزنم و کیفیت تولید خود را بالا نگهدارم، خانه ها را به کارگاه تبدیل کردم و پس از ۱۱ سال از انجام آن گمان می کنم کار درست و منطقی انجام دادم.  حالا الگوها را به فراخور شرایط خیاطان تحویل آنان می دهم و هیچ الزام و اجباری برای فعالیت آنان ندارم. حتی شرایط به گونه ای شده که در برخی مواقع یک خانم خیاط از همراهی همسر و فرزندانش برای تولید استفاده می‌کند و این گونه تعداد تولید لباس‌ها و در نهایت درآمد خود را بیشتر می کند . یعنی ایده تولید در خانه، به افزایش معیشت خانواده‌ها کمک کرده و من از آن خوشحالم.

به طور میانگین درآمد این خانم‌های خیاط چقدر است؟

درآمد آنها به تعداد لباس‌هایی که تولید می‌کنند دارد اما رقم آن بین ۴۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال متغیر است.

درآمد خودتان چقدر است ؟

این‌ها را من اصلا نمی‌دانم. حسابرسی کارها و فروش و درآمد را دخترم انجام می‌دهد (باخنده).

یکی از مشکلات بخش تولید به خصوص کارگاه های کوچک خانگی، پیدا کردن بازار فروش است. شما برای فروش محصولات خود از چه روشی استفاده می‌کنید؟

از زمان آغاز گسترش تولید، به فکر فروش محصولات در بازار افتادم. با اطمینان کاملی که از کیفیت محصولاتم داشتم، با چند جین لباس راهی بازار مناطق دیگر از جمله آستارا، اهواز، قشم و جاهای دیگر شدم. چون لباس‌هایم برند خاص و بسته‌بندی مناسبی نداشت، مغازه‌دارها از خرید آن خودداری کردند اما با اصرار فراوانم حاضر به فروش آزمایشی و امانتی آن شدند. چند روز پس از آن که از این سفر طولانی برگشتم، تماس این مغازه‌داران برای ارسال اجناس آغاز شد و روز به روز نیز بر تعداد آنان افزوده گشت. الان به عنوان مثال هر هفته ۳۷ کیسه بزرگ از تولیدات ما راهی آستارا می‌شود و تقریبا در همه شهرهای بزرگ ایران، خریداران سفت و سخت و همیشگی چشم انتظار تولیدات ما هستند.

به نظر شما راز استقبال خریداران از تولیدات شما چیست؟

در تولید این گونه محصولات، ۲ راز مهم وجود دارد. اول طراحی و کیفیت و دوم قیمت. من فقط ۲ کلاس آن هم در نهضت سوادآموزی درس خواندم . محیط روستای ما در گذشته برای مدرسه رفتن دخترها مناسب نبود بعدها هم که بزرگتر شدم با همسر و فرزندان و سپس تولید لباس، فرصتی برای تحصیل نداشتم اما با وجود بی سوادی‌ام، ذهن خلاق و بسیار پویایی برای تولید دارم . شاید باورتان نشود اما الگوی همه هزاران مدل لباسی که تاکنون توسط من و خانم‌های خیاط دوخته شده را خودم بدون کمک گرفتن از فرد دیگر کشیده‌ام. با مردم و به خصوص جوان‌ها ارتباط زیادی دارم و به همین دلیل از نیاز جامعه به خوبی آگاهم. از طرف دیگر، از ابتدای این کار به سود کم قناعت کرده‌ام و همه لباس‌هایم را در حال حاضر با سود ۱۰۰ هزار ریالی می‌فروشم.  پارچه‌ها را هم با یک واسطه از کارخانه خریداری می‌کنم که موجب می‌شود قیمت تولیدات به حداقل برسد.

برای توسعه فعالیت‌ها به خصوص استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای فروش بیشتر چه فکری دارید؟

همه کارهای تولید، کشیدن الگو و نظارت بر کیفیت و فروش را به تنهایی انجام می دهم و فقط در بخش حسابداری از کمک دخترم و عروسم استفاده می‌کنم. از طرف دیگر فروش محصولاتم بالاست و محصولاتم در انبارها باقی نمی ماند که بخواهم برای فروش آن به فکر راه جدیدی باشیم. البته در مقطعی به فکر استفاده از این ظرفیت افتادیم و به دنبال آن فقط در یک روز هزار و ۲۰۰ بسته پستی به نقاط گوناگون ایران ارسال کردیم اما به دلیل نداشتن نیروی کافی از ادامه این کار صرف نظر کرده و به فروش سنتی و انبوه به مشتریان اکتفا کردیم که از آن هم بسیار راضی هستیم.

نحوه به کارگرفتن خانم‌های خیاط چگونه است؟

از  زمانی که کار تولید ما بیشتر شد، خانم‌های زیادی متقاضی همکاری شدند که حتی برخی از آنها حتی چرخ خیاطی هم ندارند. در ابتدا تلاش می‌کنم آموزش لازم را در چند جلسه به آنها یاد بدهم و سپس در صورت تمایل برای همکاری، الگوهای لباس را در اختیار آنان قرار داده و با نظارت و حضور من یا یکی از خیاطان باسابقه، لباس‌ها را می‌دوزیم. اگر تولید مطابق سلیقه و نیاز ما ادامه یافت، این همکاری تداوم دارد که در اغلب موارد نیز اینگونه است. درآمد بالا و ساعت کار شناور و مطابق وقت آزاد خیاطان، از جمله ویژگی‌های مثبت همکاری است که موجب شده رغبت برای ادامه کار همیشه در این خانم‌ها وجود داشته باشه و از طریق آن، تولید محصولات ما روز به روز در حال افزایش کمی و کیفی است.

ایده گسترش فعالیت و تولید در خانه‌ها که توسط خانم کمال‌غریبی اجرا شده، الگوی مناسب کسب درآمد و اشتغال‌آفرینی به‌خصوص در روستاها است. راه پر پیچ و خمی که رسیدن به آن به استقلال مالی بیشتر خانواده‌های روستایی منجر شده و چرخ تولید سکونتگاه‌های کوچک را با سرعت بیشتر به حرکت درخواهد آورد.

برچسب‌ها اشتغال زایی کارآفرینی گلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اشتغال زایی کارآفرینی گلستان اشتغال زایی کارآفرینی گلستان خانم کمال غریبی برای تولید تولید لباس چرخ خیاطی قلی آباد لباس ها خانه ها خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۳۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی

ابرشهرها (Mega City) که شهرهای بسیار بزرگ با جمعیت بیش از ۱۰ میلیون نفر هستند، به موتورهای رشد اقتصادی و ایجاد شغل تبدیل شده‌اند و کارآفرینانی را جذب می‌کنند که به دنبال استفاده از فرصت‌های ارائه‌شده توسط این مراکز شهری گسترده و پویا هستند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ابرشهرها اکوسیستم‌های پیچیده‌ای هستند که توسط جریان ثابتی از مردم، کالاها و خدمات تغذیه می‌شوند و افرادی را که به دنبال فرصت‌های بهتر برای کار، تحصیل یا سبک زندگی هستند، به خود جذب می‌کنند. این شهرها با سطح بالای شهرنشینی، رشد و تنوع جمعیت مشخص می‌شوند و به‌عنوان مرکزی برای خلاقیت و نوآوری شناخته می‌شوند. اجزای کلیدی این اکوسیستم‌ها شامل سیستم‌های حمل‌ونقل، مسکن، مراقبت‌های بهداشتی، آموزش و فرصت‌های شغلی است که به هم پیوسته هستند و تغییرات در یک حوزه می‌تواند بر قسمت‌های دیگر تأثیر بگذارد.

فرصت‌ها و چالش‌های ابرشهرها

ابرشهرها با جمعیت بالای ۱۰ میلیون نفر، مراکز نوآوری و خلاقیت هستند و فرصت‌های زیادی مانند دسترسی به بازارهای بزرگ، نیروی کار مختلف و رویدادهای فرهنگی پر جنب‌وجوش را برای کارآفرینانی فراهم می‌کنند که می‌خواهند کسب‌وکار خود را راه‌اندازی یا توسعه دهند. با این حال، چالش‌هایی از جمله هزینه‌های بالای زندگی، ازدحام، آلودگی و نابرابری اجتماعی سر راه این کارآفرینان قرار دارد و افرادی که می‌خواهند در ابرشهرها موفق شوند باید راه‌هایی برای عبور از این چالش‌ها و غلبه بر آن‌ها بیابند.

کارآفرینان می‌توانند با شناسایی و استفاده از فرصت‌های موجود در بازار، محصولات و خدمات نوآورانه‌ای ایجاد کنند که نیازهای جمعیت شهر را برآورده می‌کند، فناوری‌های جدیدی را توسعه دهند که چالش‌های شهری را برطرف می‌کند و با سازمان‌های محلی برای ایجاد تغییرات اجتماعی و اقتصادی مشارکت کنند و از این راه به ایجاد آینده‌ای عادلانه‌تر و پایدار برای همه مردم کمک کنند.

یکی از کارآفرینانی که از فرصت ابرشهرها برای رشد اقتصادی و ایجاد شغل استفاده کرده است، ایلان ماسک است که از طریق شرکت‌های مختلف خود، از جمله تسلا، اسپیس ایکس و شرکت بورینگ، هزاران شغل ایجاد کرده و صنایعی از جمله حمل‌ونقل و انرژی را متحول کرده است. مثال دیگر، اقتصاد اشتراک‌گذاری است که فرصت‌های جدیدی را برای کارآفرینان ایجاد کرده است تا خدماتی که نیازهای ساکنان شهرها را برآورده می‌کند، مانند وسایل نقلیه اشتراکی و اجاره کوتاه مدت را ارائه دهند.

موتورهای رشد اقتصادی و فرصت‌های کارآفرینی

ابرشهرها با تمرکز بر مردم، منابع و سرمایه‌ها، فرصت‌های زیادی را در اختیار کارآفرینان قرار داده‌اند و می‌توان گفت به موتورهای رشد اقتصادی تبدیل شده‌اند. عملکرد مؤثر در ابرشهرها به عوامل متعددی وابسته است که شامل ترکیبی از فعالیت‌های اقتصادی، زیرساخت‌ها، خدمات اجتماعی، دولت و نیروی کار ماهر است. این شهرهای بزرگ برای رسیدن به موفقیت باید بتوانند به‌طور مؤثر این عوامل را متعادل و هماهنگ کنند و چرخه‌ای از رشد و توسعه اقتصادی ایجاد کنند. این رشد اغلب ناشی از اثر انباشتگی است، به‌طوری‌که مشاغل و افراد از نزدیکی سایر مشاغل و افراد استفاده می‌کنند و در نتیجه بهره‌وری و نوآوری افزایش می‌یابد.

کارآفرینانی که به دنبال استفاده از فرصت‌های ارائه‌شده توسط ابرشهرها هستند، باید بر شناسایی محرک‌های کلیدی رشد در داخل شهر تمرکز کنند. این محرک‌ها شامل صنایع نوظهور، تقاضای روبه‌رشد مصرف‌کننده و شکاف‌های موجود در بازار است که می‌تواند با محصولات یا خدمات نوآورانه پر شود. نکته قابل‌توجه برای کارآفرینان ایجاد شبکه‌ای قوی از ارتباطات و همکاران در داخل شهر است تا بتوانند از دانش، منابع و تخصص سایر مشاغل و افراد استفاده کنند. یکی دیگر از عوامل کلیدی در موفقیت ابرشهرها، توانایی آنها در جذب و حفظ استعدادها است. ابرشهرها طیف گسترده‌ای از فرصت‌های شغلی و همچنین دسترسی به مؤسسات آموزشی و فرهنگی در سطح جهانی را ارائه می‌دهند که نیازمند نیروی کار بسیار ماهر و متنوع است.

موفق‌ترین ابرشهرهای جهان

در حالی که ابرشهرها تقریباً در سراسر جهان وجود دارند، آسیا تعداد زیادی از آنها را به خود اختصاص داده است. این مناطق شهری عظیم با تراکم بالا مشخص می‌شوند که چالش‌ها و استانداردهای زندگی آنها می‌تواند بسیار متفاوت باشد. در ادامه برخی از موفق‌ترین نمونه‌های ابرشهری موفق در جهان معرفی می‌شوند.

سنگاپور

سنگاپور از زمان راه‌اندازی ابتکار هوشمند خود در سال ۲۰۱۴، طیف گسترده‌ای از فناوری‌های هوشمند را در بخش عمومی و خصوصی خود معرفی کرده است. برای مثال فناوری پرداخت بدون تماس به طور گسترده‌ای برای هدایت کارآمد تردد ۷.۵ میلیون مسافر سنگاپور در نظر گرفته شده است که از حمل‌ونقل عمومی استفاده می‌کنند. برای کمک به کاهش فشار جمعیت سالخورده، یک سیستم سلامت دیجیتال با مشاوره‌های ویدئویی و همچنین دستگاه‌های پوشیدنی اینترنت اشیا برای نظارت بر بیماران معرفی شد. علاوه بر این، سنگاپور در سال ۲۰۲۱ برنامه‌های آینده خود را برای شهر جدیدی با محیط زیست هوشمند اعلام کرد که کاملاً بدون وسایل نقلیه باشد. این شهر جنگلی برنامه‌ریزی شده خانه پنج منطقه مسکونی با ۴۲ هزار خانه و همچنین مناطق امن برای عابران پیاده و دوچرخه سواران خواهد بود.

شنژن، چین

ابرشهر شنژن با جمعیت بیش از ۱۵ میلیون نفر، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های فناوری جهان شناخته می‌شود و میزبان مراکز بین‌المللی، بخش‌های تحقیق و توسعه و بخش‌های تولید بسیاری از شرکت‌های جهانی پیشرو است. این ابرشهر چینی که در سال ۱۹۸۰ شروع به کار کرد، اکنون به مهم‌ترین شهر هوشمند کشور تبدیل شده است و الگویی برای دیگر شهرهای چین است.

توکیو، ژاپن

پایتخت ژاپن از دهه ۷۰ ابرشهر بوده است، زمانی که پروژه‌های انبوه‌سازی ساختمان‌های بلند و مدرن‌سازی بسیار سریع آن را به شهری برای آینده تبدیل کرد. برنامه‌های توسعه شهری شامل فعالیت‌های مربوط به احیای زمین، با سرعت زیادی ادامه یافت تا اینکه حباب املاک و بدهی در دهه ۹۰ ترکید. امروزه توکیو به سبب بهره‌گیری از حمل‌ونقل عمومی، معماری مقاوم در برابر زلزله و تأثیرات فرهنگی عظیم خود در جهان شهرت دارد.

دهلی، هند

ابرشهر دهلی با بیش از ۳۲ میلیون شهروند دربرگیرنده دهلی نو، پایتخت هند است و مساحت وسیعی بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر مربع را اشغال می‌کند. با اینکه این ابرشهر با محله‌های بسیار متراکم و سطوح خطرناک آلودگی هوا و آب شناخته شده است، اما دومین رتبه تولید ناخالص داخلی سرانه در این کشور را دارد و در حال حاضر اقدامات زیادی را برای پیشرفت انجام می‌دهد که بهبود استانداردهای زندگی بخشی از برنامه‌های شهر هوشمند دهلی است.

مترومانیل، فیلیپین

فیلیپین یک کشور مجمع‌الجزایری است و موقعیت جغرافیایی آن منجر به شکل‌گیری پایتخت آن، مانیل، یکی از بزرگترین ابرشهرهای جهان شده است که شامل ۱۶ منطقه شهری با جمعیتی بالغ بر ۲۶ میلیون نفر است که همواره در معرض سیل، طوفان و زلزله قرار دارند. با وجود اینکه بیش از ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می‌دهد، سطح بالایی از نابرابری در این ابرشهر وجود دارد. در سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های عمده‌ای در حوزه امنیت و حمل‌ونقل در مانیل انجام شده است.

نیویورک، ایالات متحده

یکی از نمونه‌های ابرشهری موفق، شهر نیویورک با بیش از ۸ میلیون نفر جمعیت است که به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین و پویاترین مناطق شهری جهان شناخته می‌شود. موفقیت این شهر تا حد زیادی به دلیل ترکیب متنوع فعالیت‌های اقتصادی آن از جمله فعالیت‌های مالی، فناوری اطلاعات، رسانه و سرگرمی است. ترکیب این بخش‌های اقتصادی، محیطی مناسب برای کارآفرینان ایجاد کرده است و در سال‌های گذشته استارت‌آپ‌های موفق بسیاری در این شهر ظهور و رشد کرده‌اند.

پاریس

پاریس یکی از موفق‌ترین شهرها در زمینه جذب سرمایه‌گذاری در املاک تجاری است و از حیث داشتن نیروی کار ماهر، یکی از با استعدادترین‌ها شناخته می‌شود. همچنین از نظر دانش و نوآوری، یک مکان جذاب برای جوانان یا استارت‌آپ‌ها شناخته می‌شود زیرا در حال توسعه یک استراتژی «هوشمند» است که از پیشرفت‌های فناوری بیشترین بهره را می‌برد.

کد خبر 749934

دیگر خبرها

  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • آغاز پیش تولید سریال ماه‌شرف خانم در سنندج
  • آغاز پیش‌تولید سریال «مستوره اردلان» در کردستان
  • هنرآموزی که برای هنرجویانش اشتغالزایی کرد
  • سریال «ماه شرف خانم» در سیمای مرکز کردستان تولید می‌شود
  • گشایش نمایشگاه توانمندی‌های هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) فیروزه
  • وزیر آموزش و پرورش: اگر کسی به ایران چپ نگاه کند، درون خانه‌اش تنبیه می‌شود
  •  کارگران، ستون‌های استوار نظام و مظهر خلاقیت و تلاش بی‌وقفه